Zorgruil

Over achtergronden en ontwikkelingen rondom Zorgruil initiatieven

Informatie

Gold Service - algemeen

Gold Service is een puntenbeloningssysteem van de woningcoöperaties, dat uit Engeland is overgekomen.

Leden: 3
Meest recente activiteit: 26 Jun 2009

Overzicht van Gold Service corporaties

Om meer te weten te komen over lokale projecten, klik op de afbeeldingen en na het openen van het informatievenster op de foto's van de verschillende websites.

Grotere kaart weergeven

Discussieforum

Deze groep heeft nog geen discussies.

Prikbord

Reactie van Sjaak Adriaanse op 12 Maart 2009 op 11.09
Hallo Erik,

Wat is je achtergrond met Gold Service en wat wil je er mee?

Ik weet van een initiatief op Tholen van Castria Wonen. Zij gebruikten Gold Service en hebben dat uitgebouwd tot het project Buurtsparen. De info op de site Buurtsparen is echter al een jaar oud (de genoemde 4 januari was in 2008). Ik neem contact op met mijn contact van destijds (Jaap Kloet) en laat je weten hoe het er voor staat.
Reactie van Erik Boele - de Zeeuw op 12 Maart 2009 op 20.33
Beste Sjaak,

Met Gold Service zelf heb ik geen achtergrond, maar ik vind het wel interessant om te zien hoe sommige woningcoöperaties er invulling aan geven. Tijdens mijn onderzoek naar zorgruilsystemen, kwam ik op een rapportage van het Verwey Jonker instituut over dit onderwerp en enkele coöperaties die er mee aan de slag zijn gegaan.
Eén van de corporaties heeft het zelfs uitgebreid naar de hele buurt en heeft er onderlinge dienstverlening ingebracht. En omdat het hier ook om een puntensysteem met als achtergrond het belonen van goed gedrag, zie ik wel een relatie met LETS en zorgruil. Er wordt waarde gecreëerd en misschien kunnen we er wat van leren. Ook ben ik geïnteresseerd in de rol die woningcorporaties kunnen gaan spelen bij zorgruil initiatieven.

Bedankt in ieder geval dat je meedoet aan het verzamelen van kennis via dit netwerk.

Groet, Erik
Reactie van Erik Boele - de Zeeuw op 16 Maart 2009 op 10.35
Ruilplus gaat stoppen
Op 16 maart 2009 heb ik gesproken met mevrouw Sietsma van woningcorporatie De Groene Zoom. Zij hebben enige tijd Ruilplus aangeboden, maar hebben nu na de fusie tot UWOON besloten om deze dienst te gaan beëindigen. Het systeem werd alleen onder eigen huurders aangeboden, maar de waardecheques waren wel overdraagbaar naar andere buurtbewoners. Er is geen onderzoek gedaan naar het wel of niet toenemen van de onderlinge dienstverlening. Door de fusie heeft UWOON besloten om de bewonersparticipatie op een andere manier vorm te gaan geven. Er is gekozen om in overleg met bewoners gezamenlijk buurtprojecten uit te werken. Het ruilen van vraag en aanbod op het gebied van diensten wordt nu door een vrijwilligersorganisatie voortgezet.
Reactie van Nico Schoen op 26 Juni 2009 op 16.40
Pro Living

Het lijkt me zinvol om systemen voor c.e. te identificeren. Mijn eigen woningcorporatie (Rochdale) heeft Proliving opgezet als een zelfstandige BV (naar hun zeggen al 80.000 "spaarders" Zie http://www.proliving.nl/content/index.asp?mnu_id=2&id=51

Het bestaat zeker al een jaar of vijf (weet niet meer precies wanneer ze ermee begonnen). Het is m.i. een ongelooflijk dure wijze van loyaliteit bouwen. Geldverkwisting. Maar nu het er is kunnen er wellicht met ons nog zinvolle toeters en bellen worden aangebouwd (bestedingsmogelijkheden gekoppeld) en het beheer ervan goedkoper worden gemaakt.
Het laatste nieuws was dat er maaltijden in "Van Harte" restaurants mee kunnen worden betaald.
http://www.proliving.nl/content/index.asp?mnu_id=2&id=51

De term Gold Service wordt overigens niet gebezigd. Waarschijnlijk een specifiek systeem.

Opmerking

Je moet lid zijn van Gold Service - algemeen om reacties te kunnen toevoegen!

 

Leden (3)

 
 
 

© 2021   Gemaakt door Erik Boele - de Zeeuw.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden