Zorgruil

Over achtergronden en ontwikkelingen rondom Zorgruil initiatieven

Vergrijzing wordt veelal gezien als een probleem, omdat het vaak vooral vanuit de financiële invalshoek bekeken wordt. De huidig discussie is het resultaat ven langdurige innovaties die de levensverwachtingen sensationeel hebben doen stijgen. Het is nu zaak de discussie niet te laten gaan over de financiële uitdaging, maar over de mogelijkheden hoe we door kunnen innoveren en ouderen kunnen betrekken bij die uitdaging.

Het gaat daarin ook over mentaliteit en het gunnen van kennis en kunde aan anderen. Gunnen is namelijk meer dan delen en sluit eerder aan bij wat in de wereld van Social Media gaande is dan in de bedrijfsvoering rondom innovatieve processen. Daar zien we dat mensen graag geven om daar elders de vruchten van te plukken. Het gaat dan niet om individuele transacties, maar het geven aan de "Zwerm" om elders uit die "Zwerm" te mogen ontvangen.

In dit filmpje op SKIPR  legt Nico van Meeteren, directeur levenslang gezond van TNO helder uit hoe hij de werkelijke innovatie op dit vlak voor zich ziet.

Hij laat zien dat juist veel wisselende contacten hier kan bijdragen aan sterke innovaties. Mensen hebben elkaar nodig, ook om tot vernieuwing te komen.

Leuk om te constateren dat dit verhaal zo naadloos aansluit op de beweging die Zorguil kan bieden.

Weergaven: 66

Opmerking

Je moet lid zijn van Zorgruil om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Zorgruil

© 2020   Gemaakt door Erik Boele - de Zeeuw.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden